Insectenhotel
Met het laatste geld uit de kas van de opgeheven bijenvereniging ‘Hoop doet Leven’uit Bemmel is een insectenhotel gebouwd op Doornikshof. Het hotel is volledig opgetrokken uit sloopmateriaal dat vrij kwam bij de afbraak van een oude stal. Daarnaast zijn allerlei natuurlijke materialen uit de omgeving gebruikt. Zo zijn holle rietstengels, bloempotjes, dakpannen, rivierklei, snoeihout en mos in het insectenhotel verwerkt. Solitaire bijtjes, sluipwespen, duizendpoten, pissebedden en nog vele andere soorten hebben de weg naar het hotel gevonden. Ze logeren er niet alleen maar planten zich ook voort. Ook is er ruimte voor kleine zoogdieren zoals muizen en vleermuizen. Het insectenhotel is in 2011 op de Dag van het Park officieel geopend door Jan Willem Kamerman, directeur van Park Lingezegen (foto).Bezoek aan de natuurtuin van Doornikshof is ook mogelijk. U maakt kennis met een oude boomgaard, moestuin, bostuin, houtrillen en windsingels. Vele bekende en minder bekende planten- en diersoorten komen er voor. In het voorjaar veranderen het gazon en de bostuin in kleurige tapijten door de duizenden stinzenplanten.

Imkerij

Doornikshof herbergt een kleine imkerij. Bijen vervullen een belangrijke rol bij de bestuiving van allerlei gewassen zoals appels, peren en pruimen. Ze verzamelen nectar om dit om te werken tot honing. Ieder bijenvolk verzamelt zo’n 12 kilogram honing per jaar. Honing is een natuurproduct dat niet verontreinigd is met allerlei toegevoegde stoffen. Het bevat tevens stuifmeel van planten uit de wijde omgeving. Stuifmeel dient als eiwitrijk voedsel voor de bijenlarven maar komt ook in geringe mate in de honing terecht. Mensen met pollenallergie vinden baat bij honing uit eigen streek. Als vanaf januari minimaal een theelepel honing per dag genomen wordt went het immuunapparaat geleidelijk aan het stuifmeel. Dit resulteert er in dat in het stuifmeelseizoen het lichaam minder heftig reageert op de massale aanwezigheid van stuifmeel. Er is het hele jaar versgeslingerde honing te koop, gewonnen in de Betuwe en het Rijk van Nijmegen.Flora en fauna Doornikshof:
klik hier
Plattegrond: klik hier

Doornikshof op tv
Op 6 april 2020 werden op Doornikshof opnamen gemaakt voor het tv programma BinnensteBuiten. Het programma werd 5 mei uitgezonden, en op 25 augustus herhaald. Via deze link is de uitzending te bekijken

Doornikshof in de pers

Op 2 januari 2010 verscheen een artikel over Doornikshof in de Gelderlander (Betuwe editie) onder de titel "Bed & Breakfast bevalt goed na acht jaar strijd". Klik hier voor het artikel.
Post Lingezegen, de nieuwsbrief van Park Lingezegen, besteedde in aflevering 10 van maart 2010 aandacht aan Doornikshof. Klik hier voor het artikel.
In de Nieuwsbrief Vis-a-Vis (van een wijkvereniging in Lent) van oktober 2010 verschenen artikelen over gastenverblijf Doornikshof en over Ommetje DoornikdePas. Klik hier voor de nieuwsbrief.

Op zondag 31 oktober 2010 was een natuurontdekkingsclub uit Nijmegen bij Doornikshof op bezoek. Journalist Harm Graat was, als vader van één van de deelneemsters, aanwezig. Hij schreef er in de Gelderlander van 4 november 2010 een column over. Klik hier voor de tekst.
In magazine Dichterbij van de Rabobank verscheen in de aflevering van najaar 2011 een artikel over de natuurbeleving van Joop Koopman. Klik
hie
r voor de tekst. In de Gelderlander van 26 juli 2012 stond een interview met gasten van Doornikshof. Klik hier voor het artikel. In de Wegener dagbladen verscheen op zaterdag 6 oktober 2012 in de rubriek "2e huisje" een artikel over Doornikshof. Klik hier voor het artikel.
Op 29 juni 2016 werd door dagblad De Gelderlander in de rubriek "Toerist in de Betuwe' aandacht besteed aan twee van onze gasten. Klik hier voor het artikel. Op 6 oktober 2017 verscheen een artikel in De Gelderlander over ons woonhuis in de serie ‘Heilig Huisje’. Klik hier voor het artikel.Ooievaars seizoen 2023
Met ons ooievaarsnest gaan we het achtste jaar in. In 2022 waren de ooievaars eind februari terug op het nest. Ze kregen drie jongen maar een achterblijver werd al vrij snel opgegeten door een van de ouders. Op 10 augustus vlogen twee gezonde jonge ooievaars uit. Op 16 augustus vertrokken de ouders naar het zuiden. Van de zeven broedsels tot nu toe zijn in totaal 13 jongen succesvol uitgevlogen. Op maandag 15 maart 2021 verscheen er een artikel over onze ooievaars in de in de Gelderlander. De link gaat hierbij: De fotomodellen van Lent | Overbetuwe | de gelderlander.nl
Cultureel festival De Oversteek

Op zondag 4 september 2022 vond de viertiende editie plaats van cultureel festival De Oversteek. In onze carport vonden twee optredens plaats. Het eerste optreden werd verzorgd door woordkunstenaar Luan Buleshkaj, begeleid door gitarist Yassine Belghanch. Het programma was gebaseerd op de eigen belevingswereld. Zo vertelde Luan over zijn jeugd in Amsterdam west waar hij leerde voetballen op hetzelfde pleintje waar ook Gullit en Rijckaart hun carrière startten.

De tweede act werd verzorgd door Geezerbee, een Nijmeegse singer-songwriter. Zijn songs doen denken aan het vroegere werk van Radiohead met hier en daar een vleugje Jeff Buckley.

Het boeiende programma werd door vele tientallen mensen bezocht.
ColumnMaandelijks schrijft Johannes, alias Joop Koopman, een natuurcolumnvoor de Lentse Lucht, dorpsmagazine van Lent. Op humoristische wijzeen met de nodige zelfspot maakt de lezer kennis met Johannes’ visie opde natuur rond zijn huis. Klik hier voor de column.

NatuurgidsRegelmatig vinden op verzoek natuurwandelingen plaats in de omgevingvan Doornikshof. Natuurkenner Joop Koopman laat u kennis maken metde uiterwaarden, het polderlandschap, landgoed Doornik, DoornikNatuurakkers en het Spiegelbos.